Partnerzy:

Profess System ccRejsyChorwacja

Quinoa komosa ryżowa trójkolorowa Symbio 250g

Ocena: Nie ma jeszcze oceny
Cena jednostkowa
Producent: Symbio
Szczegóły produktu

Składniki

ekologiczna komosa ryżowa biała 50%,
ekologiczna komosa ryżowa czarna 25%,
ekologiczna komosa ryżowa czerwona 25%

Opis produktu

Quinoa czyli komosa ryżowa zwana także "złotem Inków". Najbardziej popularna jest biała quinoa (ma najdelikatniejszy smak), czerwona i czarna mają zdecydowanie bardziej intensywny smak i po ugotowaniu są nieco twardsze.
Quinoa z powodzeniem zastępuje dodatki takie jak ziemniaki, kaszę, makaron czy ryż i może być wspaniałym komponentem zup, dań jednogarnkowych oraz składnikiem sałatek, zapiekanek, warzywnych kotlecików czy też deserów. Z ugotowanej komosy można także przygotować pyszne koktajle - miksując ją z ulubionym sokiem owocowym.

Informacje dla alergików:

pozostały tekstNa linii produkcyjnej odbywa się także produkcja z użyciem : glutenu, orzechów, soi.

Przygotowanie i stosowanie

Komosę wypłukać w zimnej wodzie. Zagotować osoloną wodę (2 szklanki wody na 1 szklankę komosy). Do wrzącej wody wsypać komosę i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 15 min. Ugotowaną komosę pozostawić pod przykryciem na ok. 5 min., następnie zamieszać widelcem.

Opinie

Nikt jeszcze nie oceniał tego produktu.

.

Copyright © 2014 Przystanek Zdrowia i Urody - wszelkie prawa zastrzeżone