Partnerzy:

Profess System ccRejsyChorwacja

Olej lniany LenVitol tłoczony na zimno 500ml

Ocena: Nie ma jeszcze oceny
Cena jednostkowa
Producent: Oleofarm
Szczegóły produktu

Olej lniany LenVitol® powstaje tradycyjną metodą tłoczenia na zimno i może być stosowany w diecie opracowanej przez dr Budwig. Charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów wielonienasyconych oraz kwasów tłuszczowych omega-3. Zawarte w nim wielonienasycone kwasy tłuszczowe: kwas alfa-linolenowy (omega-3) i kwas linolowy (omega-6) należą do Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT). Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi (jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe są tłuszczami nienasyconymi). NNKT są potrzebne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju dzieci. Korzystny efekt występuje w przypadku dziennego spożycia 2 g kwasu alfa-linolenowego (ALA) i dziennego spożycia 10 g kwasu linolowego (LA).

Przechowywanie:
Przechowywać w temp. 4-10°C, w szczelnie zamkniętej butelce, z dala od źródeł światła. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Zastosowanie:
Olej lniany budwigowy Lenvitol® polecany jest dla dzieci powyżej 3-go roku życia i dorosłych w celu uzupełniania w diecie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w szczególności kwasów omega-3.

Zalecane spożycie:
Dzieci powyżej 3-go roku życia 30 ml (ok. 2 łyżki stołowe), dorośli od 30 ml do 90 ml (ok. 2-6 łyżek stołowych) dziennie w trakcie posiłków. LenVitol® można spożywać w postaci pasty z chudym białym serem. W tym celu należy zmiksować olej lniany z 12,5 dkg chudego białego sera z dodatkiem chudego kefiru bądź jogurtu. Olej z serem należy miksować do momentu otrzymania pasty o konsystencji majonezu. Pastę można podawać na słodko lub słono z dodatkiem warzyw, ziół lub owoców.

Skład:
olej lniany tłoczony na zimno wysokolinolenowy.

Pojemność: 500ml

UWAGA!
Partie oleju lnianego mogą różnić się od siebie smakiem, zapachem i kolorem (dopuszczalny jest np. posmak goryczkowy, ziołowy itp.), co wynika z obecności naturalnych związków smakowych w nasionach lnu i nie wpływa na jakość oleju. Może wytrącić się naturalny osad. Olej lniany powinien być stosowany wyłącznie na zimno – nie należy podgrzewać i smażyć na nim potraw, gdyż powoduje to utratę wartości odżywczych. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety

 

 

 

Opinie

Nikt jeszcze nie oceniał tego produktu.

.

Copyright © 2014 Przystanek Zdrowia i Urody - wszelkie prawa zastrzeżone